Nasz zespół
Home > Nasz zespół

Maciej Zarzecki

Pasjonat i koneser whisky, promujący kulturę spożywania wysokogatunkowej whisky od 11 lat. Współautor książki "Alkohole i Koktajle Świata". Uczestnik wielu branżowych szkoleń i festiwali - organizowanych zarówno w Polsce, jak i na świecie. Doradca, konsultant i szkoleniowiec z zakresu wysokogatunkowych alkoholi. Jego autorskim projektem jest cykl koneserskich ?spotkań z whisky" organizowanych przez warszawską klubokawiarnię ?Bazar". Kolekcjoner whisky single malt, dla którego bezkonkurencyjnym trunkiem jest whisky szkocka, jednak równie często sięgający po "wodę życia" z innych zakątków świata. Konsultant w obszarze zakupu rzadkich butelek whisky w celach inwestycyjnych, a także doradca przy tworzeniu prywatnych kolekcji. Współwłaściciel warszawskiej restauracji dążącej do odkrywania przed swoimi klientami zalety whisky single malt i rozbudzania w nich pasji do degustacji tego trunku.


Krzysztof Filip Pykosz

Sommelier, szkoleniowiec i pasjonat tematyki wine&spirits. Posiada wiedzę i wieloletnie doświadczenie, które zdobywał pod czujnym okiem francuskich sommelierów m.in. Romualda Le Calonnec (The St. Regis Singapore). Praca jest dla niego pasją, o czym świadczą liczne nagrody zdobyte podczas konkursów w Polsce oraz reprezentowanie naszego kraju w licznych konkursach międzynarodowych (m.in. w Hiszpanii, Holandii, Francji - Bordeaux czy Rumunii). Od kilku lat przekazuje swoją wiedzę o winie oraz nienagannej obsłudze gości na kursach i szkoleniach. Regularnie poszerza swoje kompetencje uczestnicząc w degustacjach i warsztatach na szczeblu międzynarodowym oraz podróżując do winiarskich regionów całego Świata. Umiejętność łatwego przekazywania wiedzy oraz ponad 10-letnie doświadczenie zawodowe pozwalają mu w prosty sposób wprowadzać ludzi w świat aromatów, smaków i niezwykłych połączeń. Pasja i profesjonalizm są dla niego narzędziami, za pomocą których stara się pokazać, jak wspaniałe jest świadome poruszanie się w świecie win i alkoholi.


Łukasz Zarzecki

Główny autor książki "Alkohole i Koktajle Świata" oraz licznych publikacji na temat alkoholu i koktajli. Prowadzący szkolenia barmańskie II stopnia. Barman i menedżer baru z kilkuletnim doświadczeniem. Prywatnie pasjonat sztuki flair.


Marcin Kulikowski

Barman zafascynowany sztuką flair, którą trenuje od wielu lat. Aktywny uczestnik zawodów flair, odnoszący znaczne sukcesy na tym polu. Specjalista od efektownych i widowiskowych pokazów tego rodzaju. Na co dzień barman w najmodniejszych warszawskich klubach.


Pati Olpeter

Młoda, acz pełna zapału barmanka. Swoją karierę w branży HoReCa zaczynała od parania się kelnerstwem w warszawskich lokalach. Fascynuje ją kultura latynoamerykańska, a zwłaszcza koktajle na bazie jej ulubionego alkoholu - rumu.


Nasz zespół tworzą także liczni i profesjonalni barmani z wieloletnim doświadczeniem eventowym oraz hostessy i kelnerki obdarzone nie tylko czarującym uśmiechem, ale też fachową wiedzą.